Link :: 06.01.2005 :: 18:43
HEJ
Dzisiaj poffiem wam cosik o Avril ok??...a wiec tak
Nigdy nie chciala byc zwyczajna. Juz w wieku 2 lat chciala udowadniac wszystkim, ze ma mocny charakter i glos do spiewania. ta dziewczyna z malego kanadyjskiego miasteczka najpierw spiewala w chorze koscielnym, poem na festiwalacg country i konkursach mlodych talentow. Zamiast pilnie se uczyc, wolala wybrac sie do Nowego Jorku i Los Angeles, by doskonalic swoje wokalne umiejetnosci. Dzis w wywiadach Avril podkresla:"Zawsze wiedzialam, ze to jets to co chcialam robic. Pamietam jak bylam mala, stawalam na lozku jak na scenie, spiewalam na cale gardlo i wyobrazalam sobie tysiace fanow wokol mnie". Avril Lavigne miala 15 la, kiedy odkryli ja lowcy talentow. W wieku 16 lat Avril zamieszkala na Manhattanie i rozpoczela prace nad swoja debiutancka plyta. "Uwielbiam pisac piosenki-wyznaje-kiedy nie mam humoru biore moja gitare, jest ona dla mnie jak terapeuta". Niedlugo po tym jak ukazal sie rockowy w brzmieniu album "Let Go", sprzedano kilka mlionow jego kopii. Pierwszym wielkim przebojem z tej plyty byl "Comlicated". Po tym sukcesie tysiace fanek cha wygladac jak ona.
Komentuj(3)
Link :: 12.01.2005 :: 19:12
Teraz powiem cosik o podobiznie Avril....a wiec....
Zaskakujaca, pomyslowa, niesie w sobie chec walki i ryzyka Avril Lavigne mimo mlodego wieku mozna porownac do odwaznej Mulan.Wokalistka zawsze cenila wolnosc slowa, dlatego sama pisze teksty piosenek.
...a co tu ma do rzeczy wiek no nie?
CIEKAWOSTKA:
Ocieka sercem...
Artystke spotkal zaszczzt.Jedna z restauracji w jej rodzinnym miescie Napanee, umiescila w swoim menu pizze o nazwie Avril Lavigne.Teraz kazdy moze ja sobie zjesc!
I JESZCZE JEDNA...Avril mowi: Gdybym byla produktem firmy plytowej, wygladalabym jak lalka Barbie i umawiala sie z Kenem.
To tyle naraze o Avril!
Teraz jak bulo w budzie... jak zwykle totalne dno.Babka z polaka zrobila kartkowe i choc przyznam poszla mi dobrze to nie ciesze sie! Nie bylo matmy ale ja sie nie martwie:pewnie jutro zrobi kartkoweczke, bo ona czuje po kosciach ze dawno nie bylo!!!
CZUJECIE???Ona zawsze ma takie teksty...
Komentuj(0)
Link :: 12.01.2005 :: 19:57
Avril Lavigne urodzona w 1984 roku w Kanadzie, w małym mieście Napanee, w Ontario. Zawsze ubierała się inaczej niż wszyscy, w najbardziej odjazdowe ciuchy. Jeździła na skateboardzie z chłopakami, jako 10-latka grała w drużynie hokejowej. A poza tym śpiewała na weselach, w kościele.Nigdy nie mogła usiedzieć w klasie na lekcjach. Nie dla niej było spokojnie życie uczennicy w prowincjonalnym amerykańskim miasteczku Napanee w Ontario. Szalone życie artystki było jej pisane. "Zawsze chciałam być w centrum uwagi, wiedziałam, że jestem do tego stworzona. Kiedy byłam mała udawałam, że łóżko to scena i śpiewałam z całych sił dla wyimaginowanej publiczności". - opowiada Avril. Mając 16 lat wyjechała do Nowego Jorku, gdzie zajęła się śpiewaniem i pisaniem piosenek. Tam zwrócił na nią uwagę słynny Antonio "LA" Reid, szef wytwórni Arista Records i podpisał z nią kontrakt. Rok później była już gwiazdą - popularność w USA zdobyła pierwszym singlem "Complicated" i imagem przebojowej, niezależnej dziewczyny, która chce pozostać sobą, co manifestowała m.in. strojami. Okrzyknięto ją nową Alanis Morissette, przeciwieństwem Britney Spears i Jessiki Simpson. Nic dziwnego, że album "Let Go" sprzedał się za Oceanem w prawie 3 milionach egzemplarzy. Avril otrzymała też nagrodę MTV w kategorii "Najlepszy nowy artysta". Sama siebie nazywa skate-punkiem (ubiera się jak skate) , choć jej muzyka bliższa jest popowi. Muzykę i słowa napisała sama Lavigne. Wokalistka wraz z 3-osobową skate'owo-punkową paczką: Evan Taubenfeld (gitary), Matthew Brann (perkusja) i Mark Spicoluk (bas). Debiutancki album zawiera 13 utworów oraz specjalny bonus w postaci kompozycji "I Don't Give". Teraz, gdy album został już nagrany, Avril nie może się doczekać trasy koncertowej. Będą jej tam towarzyszyć chłopcy z jej skate'owsko- punkowej paczki. "Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie pokażę wszystkim co robię i jaka jestem. Moja muzyka jest szczera i autentyczna, bo pochodzi z serca. Po prostu jestem wierna samej sobie i tyle". Ma 17 lat, mnóstwo odwagi i tupetu oraz wszystko inne, czego potrzeba by osiągnąć sukces. "Zamierzam po prostu być sobą - pisać o tym, co czuję i nie przejmować się tym, co powiedzą inni. Będę ubierać się jak chcę, zachowywać jak chcę i śpiewać co chcę." Jej debiutancki album Let Go doskonale odzwierciedla ten artystyczny manifest.
Komentuj(2)
Link :: 13.01.2005 :: 18:30
HEJKA
Nie uwierzycie co sie stalo???!!!:
...owszem nie bylo kartkowy z matmy ale za to jako jedyna i jako pierwsza mnie spytala i wzielo zeszyt-bania nie???
...ale naszczescie dostalam 4!!!
Ale tak w ogole to bylo spox...nie liczac tego, ze jak wyszlysmy z sali od w-f to nasze buty byly porozrzucane po calej sali
!!!-oczywiscie to sprawka chlopakow
!!!!a to sie rowna= wielki lomot,
...ale problem w tym, ze nie chca powiedziec ktory to z nich!
Mojej kumpeli Agaci wrzucili buta do smietnika pelnego wody!!!CZUJECIE!!!???
KRETYNY!!!
A tak na marginesie to dzisiaj zmusilam przed szkola mojego kolege Olka aby kleknal i mnie przeprosil!!!!!!ale siara
no bo patrzcie jak tu mu nie spuscic lomotu jak mnie walnal z calej sily traperem?
HA HA----> teraz cala kl sie doweie jaki z niego cienias!!!
LECE ALE MOZE JESZCZE DZISIAJ WPADNE COSIK WAM NAPISAC O AVRIL!!!
Komentuj(3)
Link :: 14.01.2005 :: 13:24
Jestem totalnie wkorwiona-a wiecie dlaczego???-pewnie nie ...a wiec...
...dzsiaj byl ten cholerny bal przebierancow.Nawet sie cieszylam bo pewiem ffajny men dal mi do zrozumienia ze bedzie ze mna tanczyl.;(
Okazalo sie ze ten ......dran...no coz nie zatanczyl.Gdy leciala pierwsza wolna to sie cieszylam i w ogole ale jak nikt do mnie ani do Agniesi, Sylwuni, Roksanki, Kaski nie podszedl, to tak mi sie strasznie glupio zrobilo,ze...Poszlam z Aga pod sciane, usiadlam i tam zaczelam beczec.Oni podeszli i jeszcze sie glupio pytali:"a czemu placzesz?"...No to byla parodia.Tak wylam ze nie wiem i gdyby nie Agnes to dawno bym wyszla z tego balu-zaplakana!!!
Dlatego uwazam za chlopaki z 6D to SWINIE!!!WSZYSCY-bez wyjatku!!!
">
Komentuj(6)
Link :: 29.01.2005 :: 16:48
SIEMKA!!!
Dawno nie pisałam notek na blogu.HA HA
Przykro mi, ale nie mialam czasu!!!
Tak mowi o sobie Avril Lavigne:
"Czasami jestem taka dziwna, a nawet komletnie swiruje(...)
Czasem jezdze bardzo szybko, by poczuc niebezpieczenstwo
Che krzyczec
Dzieki temu czuje,
ze zyje...
Moge byc kimkolwiek, byle bym nie byla zwyczajna".
Mowia o Avril, ze jest dziwna, bo niepotrafi zniesc rzeszy wielbicieli, kopiujacych jej charakterystyczny stroj i zachowanie."Ciagle widze dziwczyny, ktore wygladaja jak ja-twierdzi wkurzona Lavigne.
-Moze postaralyby sie o swoj wlasny styl?".
........moim zdaniem Avril ma racje, poniewaz ...no rozumiem ze ja "kochaja" az tak zeby ubierac sie tak jak ona ale to powinno dla nej byc zaszczytem--->mimo ze chce byc jedyna w swoim rodzaju!
W gazetach pojawilo sie zdjecie golej Avril.Naga jak ja Pan Bog stworzyl, z paluszkiem w buzi.Mowili:"Czy to na pewno Avril?".
Takie foty ukazaly sie na jednej ze stron inernetowych w Hiszpanii.Jak sie mozna domyslic, FOTOMONTAZ wzbudzil w tym katolickim kraju ogromna sensacje, a przede wszystkim nesmak.Sama artystka byla rowniez w szoku
"To bylo niesmaczne"-skomentowala wydarzenie Avril i przestala sie nim zajmowac.Wazniejsza dla niej byla w chwili obecnej byla praca w studiu, gdzie nagrywala nowa plyte.
To na tyle--------->pa pa pa
Zycze wam swietnej zabawy na sniegu-tylko nie przesadzcie bo mnie juz bola stopy!!!
Komentuj(40)